Vergadering: SV-1902 (DB & AB), Angel-Side & MVV (Bestuur, AD & SLO)

Verslag: 30 juni 2020

  1. Voorstellen Erik Noor

Tot voor kort bij een eredivisie club betrokken geweest om een plan op te schrijven om de businessclub te laten groeien. De naam mag hij niet bekend maken. Door Corona is zijn inzet moeten stoppen. Het plan brengt hij in bij MVV.  Hij is aangetrokken als algemeen directeur met een commercieel profiel. Hij heeft als manager van kleinere sportmerken altijd moeten opboksen tegen de grote 3. Daarom trekt hem deze baan; om met een klein budget goed te presteren.

Organisatie is jong met weinig ervaring. Het is leuk om een jong team te coachen en ervaring over te dragen. Organisatie van binnen uit sterk maken, maar wel naar buiten gericht. HR-beleid wordt opgezet.  Hij wil de Maastrichtenaar en het chauvinisme weer terug krijgen in het stadion. Wil ook de business club oppimpen en van elke wedstrijd een feestje van maken. 

Op het gebied van veiligheid is hij weliswaar eindverantwoordelijk, maar wil  buiten de dagelijkse operaties blijven, dat ligt bij de 3 VC’s. Hij zal bij dit onderwerp niet te snel met pers praten en zich eerst oriënteren.

  1. Voorstellen Supportersvereniging-1902

Korte uitleg over historie van het Supportersoverleg en de wens van supporters en MVV om hier een formele status aan te geven. SV-1902 stelt voor om de communicatie via de SLO te voeren. Dat wil niet zeggen dat hij in alle werkgroepen dient te zitten. SV-1902 wil géén eilandjes communicatie zoals bij de vorige AD. SV-1902 biedt structureel hulp aan, waar nodig.

Over Vak-D:

De container gaat weg voor het seizoen begint. De verhoogde reling komt er, hier wordt een  sponsor voor gezocht. Oplossing moet gevonden worden voor het reclame bord en het groepsdoek.

  1. Angel-Side

Angelside is blij met de frisse start bij MVV. Eind 2019 is een statement gemaakt naar: Elsen, Penders en Usta. Elsen is blijven zitten, dat doet nu niet af aan het positief gevoel. Angel-Side wil bij deze een streep zetten onder die kwestie.

  1. Procedure erkenning SV-1902

De Supportersvereniging-1902 vraagt hierbij om erkent te worden door MVV. In de eerste kennismaking tussen bestuur MVV en DB van SV-1902, is al door de voorzitter aangegeven dat dit géén probleem moet zijn. ACTIE bestuur MVV.

  1. Onderlinge communicatie, vergaderschema

SV-1902 vraagt aan MVV of vergaderstructuur zoals in ons oprichtingsplan staat, MVV past. Bij akkoord van directie en bestuur van MVV, zal SV-1902 een seizoenplanning voor de vergaderingen opstellen. ACTIE: directie en bestuur MVV.

  1. Meedenken met Corona-maatregelen MVV-KNVB

Het seizoen zal beginnen met een uitwedstrijd i.v.m. de nieuwe grasmat. Er is geen uitpubliek welkom. Gedacht wordt aan bezetting van 25% à 30%, uitvak en buffervakken worden erbij betrokken. Dat zijn ongeveer 3.000 mensen. Wij zitten nu al aan op 3000 kaarten (sk’s, sponsorskaarten, familie van spelers, vrijwilligers). Verwachte speelavonden zijn vrijdag t/m dinsdag.  SV-1902 stelt zaterdag 16:45 uur voor als (tweede) voorkeur naast de vrijdag. Het stadion wordt ingedeeld in 4 zones en er zal een gezondheidscheck zijn. De vierhoek wordt tijdelijk uitgebreid naar een zeshoek met GGD en de SLO.

  1. Ticketing vervolg op actie 40% korting

Tot 1 augustus loopt de 40% korting actie. In de maand augustus wordt dit 20% korting. SV-1902 waarschuwt om niet terug te gaan naar de prijs van vorig seizoen. Dit betrof een prijsverhoging van 15% met een belofte van spelers op niveau eredivisie. Belofte is niet waargemaakt, met alle gevolgen van dien. Komend seizoen (meestal februari) wordt als vanouds samen met de supporters een nieuw plan voor de ticketing gemaakt.

  1. Meedenken met sponsoring (en andere manieren om geld binnen te halen voor MVV)

SV-1902 wil meehelpen en meedenken met sponsoring of over met acties om geld binnen te halen.

AD wil meer doen met merchandise en een volledige herziening van merchandise structuur. MVV zit vast aan contract met topfans. Merchandise moet klaar zijn voor de 1e wedstrijddag. Wil met een merchandise truck door alle wijken in de week voorafgaand aan de thuiswedstrijd. Ook wil hij de week voor de 1e thuiswedstrijd een bepaalde sfeer in de stad creëren.

SV-1902 biedt hulp aan om te komen tot eigen MVV-merchandise in plaats van de sjabloon merchandise van bijvoorbeeld topfans. SV-1902 komt sowieso met eigen merchandise. Supporters roepen op om ook merchandise voor kinderen te maken en sowieso shirts in kindermaten.

  1. Rondvraag

Graffiti onder de Boschpoort tribune is akkoord!

 AD sluit af met dat voor hem de focus op samenwerking ligt. Hier sluiten alle supporters zich bij aan.

­