Een kleine 100 supporters waren maandagavond 18-10 aanwezig tijdens het Supporterskaffee in de vernieuwde businessclub van MVV.

Dank aan de moderator van de avond Erik Meijer en Raymond Boileau voor het verzorgen van het geluid. Daarnaast natuurlijk aan alle aanwezigen vanuit MVV, Erik Noor, Marcel Jöris, Ronny van Geneugden, Klaas Wels en selectiespelers.

Op het forum van MVVfans.nl is een kort verslag van het Supporterskaffee terug te vinden met dank aan forumlid Boschpoort.

Hebben jullie op- of aanmerkingen voor een volgende editie van het Supporterskaffee, laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

NAC Breda - MVV
 
Korte terugblik naar afgelopen weekend in Venlo.
Het gewenste resultaat was er helaas niet op het veld, wel in het uitvak! Chapeau aan alle meegereisde supporters!
 
Vrijdag 22 oktober staat NAC op het programma.
Deze wedstrijd is een auto en buscombi.
Wil je genieten van een pilsje maar niet de BOB zijn, rij dan met onze bus mee! 
 
Vertrijktijd: 17:00
Kosten: €40,00 (Busreis, stadionticket en drinken)
 
Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of stuur een berichtje via messenger
 

Matchday!

Op de zesde speeldag in het seizoen 1996/1997 nam MVV het op tegen Heracles uit Almelo. Het zou een spannende wedstrijd worden waarin Heracles de betere ploeg was, maar MVV doelman Rein van Duijnhoven een uitstekende wedstrijd speelde en zijn ploeg op de been hield. Voor een matig gevuld uitvak eindigde het duel in 0-0. 

Klik hier om de voorbeschouwing vanuit Heracles kant te lezen, uit het programmaboekje van deze wedstrijd. Het is meteen duidelijk dat MVV door Heracles wordt bestempeld als een echte kampioenskandidaat.  

Nu het eindelijk weer kan, organiseert MVV samen met de SV-1902 eindelijk weer het Supporterskaffee.

Maandag 18 oktober gaat het gebeuren in de prachtig vernieuwde businessclub. Inloop vanaf 19:00 uur en start om 19:30 uur. Het programma is informatief en ouch mèt get aw kloete.

Marcel Jöris van het bestuur en directeur Erik Noor gaan in op de organisatie en commercie. De technisch manager Ronny van Geneugden en trainer Klaas Wels vertellen over de visie op het voetbal in de toekomst en over de dit seizoen. Ook zullen spelers aanwezig zijn, maar dat blijft nog een verrassing. Tijdens alle sessies is er volop ruimte voor het stellen van vragen.

Het officiële gedeelte sluit ongeveer om 21:00 uur, daarna zorgen wij voor entertainment en wordt een hapje aangeboden.
Met andere woorden, een avond om niet te missen! Kom allemaal! #Samevollepetaj

Laat ook even in het Facebook evenement weten of je komt: www.facebook.com/events/262813655743077

In het midden van de jaren zestig was ADO een van de sterkere teams in de Eredivisie. Bekende namen uit die periode zijn doelman Ton Thie, centrumverdediger Aad Mansveld, middenvelder Piet de Zoete, aanvallers Lambert Maassen en Harry Heijnen. Deze laatste speelde ook nog een seizoen bij “Us MVV-ke”, maar kon niet goed overweg met de nieuwe trainer Georg Knobel en vertrok snel. ADO had een gerenommeerde trainer in de persoon van Ernst Happel. Het is wel confronterend, als je ziet dat van het team van ADO uit deze seizoenen de meeste spelers al voorgoed in het hemels elftal zijn opgenomen.

Het Den Haag uit die tijd leeft ook nog altijd voort in het lied Oh, Oh Den Haag van Harry Klorkestein, pseudoniem voor Het Klein Orkest, met voorman Harry Jekkers. In dit lied figureren andere bekende Haagse voetballers als Martin van Vianen en Theo van den Burch.

De namen van de MVV-ers uit die periode staan bij de oudere supporters zeker nog in het geheugen gegrift. Het is wel opvallend dat in de wedstrijden in 1966 en 1967 tegen ADO beide keren Jo Bonfrère ontbreekt, terwijl hij toch wel al een vaste waarde was geworden.

Begin 1966 was ADO in de Geusselt met 0 – 3 duidelijk veel sterker dan MVV dat onder leiding stond van trainer Charles Siezenis. Het seizoen erna eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. MVV wordt dan getraind door de van FC Twente overgekomen Friedrich Donenfeld.

Opmerkelijk is ook dat het erop lijkt dat MVV niet erg populair was in de omgeving. Het stadion telde bij deze wedstrijden in de Eredivisie slechts 4.000 bezoekers. De Geusselt was dan ook geen echt gezellig voetbalstadion. Natuurlijk was daarnaast op zondagmiddag het amateurvoetbal nog heel belangrijk en voor anderen gold de zondagsrust.

Mijn meest persoonlijke herinnering aan die tijd is het standje dat ik in de kerk kreeg, toen ik met Marco Schillings onder de preek te luidruchtig bezig was met de voorbeschouwingen voor de wedstrijd ’s middags in de Geusselt. Het adagium O Tempora, O Mores van good old Cicero gold weer!

Gijsbert van Heijst

 

­