SV-1902 is geïnterviewd door MVV TV! Het filmpje is hieronder te zien.

 

Om met de deur in huis te vallen. Wat een feest was dat vrijdag! Als Supportersvereniging 1902 kunnen we spreken van een uitstekende eerste ledenavond. Hieronder willen we een kleine impressie geven van de avond.

Er waren zo'n 80 bezoekers aanwezig. De avond werd geopend met uitleg over de vereniging en vervolgens kreeg de Supporters Liaison (SLO) van MVV de kans om zich voor te stellen en te vertellen waar hij voor verantwoordelijk is (https://bit.ly/32cXqwM). Ook werd er een korte toelichting gegeven over de Coronamaatregelen die inmiddels door MVV gecommuniceerd zijn. Het publiek had daarna de kans om vragen te stellen aan zowel SV-1902 als de SLO.

Later op de avond werd er een quiz gehouden met serieuze, minder serieuze en goede en minder goede vragen. De bezoekers konden via de mobiele telefoon deelnemen en de scorelijst werd na elke vraag gepubliceerd. De spanning werd des te groter, omdat echte MVV-kenners fanatiek zowel flink stegen als daalden in hun strijd om die eerste plaats binnen te halen. De meest memorabele vraag van de avond was toch wel:

Welke MVV-speler plantte een MVV-vlag op de middenstip na de winst op de boeren uit 046?

A) Joas Siahaija
B) Stef Peeters
C) Daniel Gomez
D) Laurent Castellana

U begrijpt het al, hilariteit ten top. De opvallende winnaar van de avond was dan ook onze SLO.

Ter verhoging van de feestvreugde was er de mogelijkheid om per 4 personen zich op te geven voor de bierbokaal. Die prijs werd met veel ontzag gewonnen door de dames!
Een optreden van onze good-old Frans Theunisz maakte de avond af. Een feest dat tot de late uurtjes doorging met een gezellige club mensen. Ook was het goed om te zien dat een groot aantal leden aanwezig waren, die voorheen nog niet actief betrokken waren binnen een van de bekende groeperingen. Dit maakt de kracht en het draagvlak van de vereniging alleen maar sterker.

Al met al kunnen wij als SV-1902 spreken van een zeer geslaagde eerste ledenavond. We hopen ook dat onze leden dat net zo ervaren hebben, maar eigenlijk twijfelen we daar niet aan.

Foto overhandigen shirt

Op 3 juni 2020 is de nieuwe supportersvereniging voor MVV-supporters opgericht en wel onder de naam Supportersvereniging-1902, afgekort: SV-1902. Met het overhandigen van het eerste T-shirt van SV-1902 aan Erik Noor (Algemeen Directeur MVV) komt de vereniging voor het eerst naar buiten. SV-1902 zal de belangen behartigen van alle MVV-supporters bij onder meer MVV, gemeente en KNVB. Naast het opkomen voor supporters wil SV-1902 de verbondenheid onder de supporters vergroten. Dit gaat de Supportersvereniging-1902 doen door het organiseren van busreizen en het houden van activiteiten en evenementen. 

Bas Hendrikx (voorzitter SV-1902): 'Met het formeel oprichten van de Supportersvereniging-1902 gaat een lang gekoesterde wens van verschillende supportersgroeperingen in vervulling. Met een officiële status én straks hopelijk met een grote en brede achterban creëert SV-1902 slagkracht. '

Sinds oktober 2019 zijn supporters bezig met het oprichten van deze vereniging, maar dat liep vanwege het coronavirus enige vertraging op. Toch zette SV-1902 zichzelf al op de kaart door het op de achtergrond opkomen voor supportersbelangen. Zo is het samen met MVV mogelijk gemaakt om de  fanatieke supporters te verplaatsen naar het midden van de Angel-Side. SV-1902 heeft met MVV gezocht naar een passende oplossing voor de seizoenkaarthouders op Vak D. SV-1902 wil samen met de Supportersclub, Angel-Side, Veer Zien MVV, TrepkeB en alle andere supporters optrekken om de wedstrijdbeleving naar een hoger niveau te brengen. Ook is SV-1902 opgekomen voor het drastisch verlagen van de prijzen van seizoenkaarten om de Maastrichtenaar weer terug naar De Geusselt te krijgen. 

Bas Hendrikx (voorzitter SV-1902): 'Het is gewoon sjiek hoe de supporters die een seizoenkaart hadden op Vak D hebben meegewerkt aan het maken van een sfeervak.'

Supportersoverleg

SV-1902 komt voort uit het Supportersoverleg dat de afgelopen jaren met directie en bestuur om de tafel zat om zaken aangaande supporters bespreekbaar te maken. Het Supportersoverleg kende géén formele status. Toch werden diverse succesjes geboekt zoals het bewaken van de kernwaarden in het MVV-shirt, het creëren van een goede verstandhouding met de lokale politiek, het organiseren van het Supporterskaffee, het opstellen van de taakomschrijving voor de Supporters Liaison Officer (SLO) en het rekruteren van de nieuwe SLO. Na de structuurverandering van MVV in een BV, werd het Supportersoverleg steeds minder betrokken bij supportersaangelegenheden en bleek een formele status noodzakelijk om meer slagkracht te krijgen.

Erik Noor (Algemeen Directeur): 'In mijn eerste weken ben ik echt onder de indruk geraakt van de supporters van MVV. Van de duurzame inzet door Veer Zien MVV een van de belangrijkste sponsoren, van de acties van de Angel-Side, van de steun via de aanschaf van seizoenkaarten en van het meedenken op diverse manieren. Dat supporters zich nu verenigen in SV-1902 is alleen maar goed voor onze club. Het geeft de supporters nog meer de stem die ze verdienen.' 

foto (Publiciteitsvisie.nl) overhandigen T-shirt SV-1902 aan Erik Noor door het dagelijks bestuur van SV-1902 Bas Hendrikx (voorzitter), Huib Pijpers (secretaris), Wilfried Bongers (penningmeester), Levien Leenders (vicevoorzitter) en niet op foto Joep Berghs (vicesecretaris)

Wij zijn verheugd om al kort na onze oprichting jullie te kunnen uitnodigen voor de eerste ledenavond van de SV-1902 op 21 augustus!

Hier willen wij jullie meer vertellen over de vereniging. Zoals 'hoe en waarom zijn wij opgericht' en 'waar gaan wij ons voor inzetten'. Uiteraard zullen niet alleen wij aan het woord zijn, maar hebben wij ook gastsprekers en zal onze SLO (Supporter Liaison Officer) zichzelf voorstellen.

Ook willen wij onze leden op een gezellige wijze leren kennen, waarbij de avond wordt ingevuld met activiteiten en tevens prijzen gewonnen kunnen worden! Muziek wordt verzorgd door de huis DJ van Cafe de Gouden Ster, DJ Amigo.

📅 21 augustus 2020
🕐 20:00
📍 Café De Gouden Ster

Wil jij graag deelnemen aan onze eerste ledenavond

  1. login met je account onder 'Mijn SV-1902'.
  2. Daarna kun je je gratis inschrijven voor de ledenavond onder de menuknop 'Evenementen'


Wees er snel bij! er kunnen i.v.m. Coronamaatregelen maximaal 100 personen aanwezig zijn.

­